Paolo Genovese

Paolo Genovese s-a născut la Roma. După ce a absolvit Facultatea de Economie și Afaceri și-a început cariera la McCann Erickson, unde a regizat peste 100 de reclame și

a câștigat multiple premii. În 1998 începe colaborarea cu Luca Miniero pentru scurtmetrajul La scoperta di Walter, duo-ul reușind debutul în lungmetraj 4 ani mai târziu cu extrem de apreciata comedie A Neapolitan Spell. Genovese și-a făcut debutul de unic regizor în 2010 cu La banda dei Babbi Natale. În 2016 Perfect Strangers primește Premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu pentru un film internațional de lungmetraj narativ la Festivalul Internațional de Film de la Tribeca și a fost considerat Cel Mai Bun Film la Premiile David di Donatello.

Born in Rome, after graduating in Economics and Business Genovese started his career at McCann Erickson, directing over one hundred commercials and winning several awards. In 1998 he started collaborating with Luca Miniero co-writing and co-directing the short film La scoperta di Walter; the duo made their feature film debut in 2002, with the critical acclaimed comedy film A Neapolitan Spell. Genovese made his solo-directing debut in 2010, directing La banda dei Babbi Natale. In 2016, his film Perfect Strangers won the Award for Best Screenplay in an International Narrative Feature Film at the Tribeca Film Festival and was awarded Best Film at the David di Donatello Awards.